Brođani otvorili sezonu ronjenja na Kvarneru

Utorak, 04 Svibanj 2021

Još jedna generacija ronioca uspješno je završila tečaj ronjenja za R1 i R2 kategoriju u organizaciji slavonskobrodskog Kluba podvodnih aktivnosti  Marsonia. 

Završnica je održana u Ronilačkom centru 'Mihurić' u Selcu kod Crikvenice, gdje su upravo Brođani otvorili novu sezonu ronjenja. Tečaj za početnu kategoriju prema normama CMAS međunarodne ronilačke asocijacije i propisima Hrvatskog roničakog saveza položilo je sedmero polaznika, od čega pet žena te ujedno postali i članovi HRS-a i KPA Marsonia. To su Ana Rendulić, Ana Kruljac, Željka Pospišil, Ivana Pospišil, Iva Petrak, Igor Majdandžić i Ivica Vlašić. Oni su sa svojim instruktorima zaronili na dubinu do ovom kategorijom dopuštenih 20 metara. Tečaj ronjenja za ronioce s dvije zvijezde (R2) položili su pak Tamara Dilber iz Osijeka i Dražen Herger iz Vinkovaca, oboje članovi brodskog KPA Marsonia.
Svojim su polaznicima zadovoljni njihovi instruktori posebno činjenicom da je ova generacija brojnija djevojkama što sam potvrđuje kako ronjenje nije rezervirano samo za muškarce.