Vijesti

Za vožnju zimi - zimske gume!

Srijeda, 14 Studeni 2018

Iako vremenski uvjeti ne ukazuju da se bliži početak zime, zakon o sigurnosti na cestama nalaže da od sutra na vozilima koristimo zimsku opremu. 

Rođendanski koncert ansambla Lado u Slavonskom Brodu

Srijeda, 14 Studeni 2018

Najpopularnijie koreografije hrvatskog folklora iz programa 'Antologija 2' kojim je Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO premijerno izveo sinoć na pozornici Kazališno koncertne dvorane Ivane Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu na početku svoje rođendanske turneje, oduševile su brodsku publiku.

Izložba 17 autora kusosice Sonje Švec Španjol

Srijeda, 14 Studeni 2018

17 hrvatskih autora među kojima su Ivana Bajcer, Luka Hrvović, Janko Ivčić, pa i Brođanin Eugen Varzić predstavili su se sinoć na velikoj izložbi kustosice Sonje Švec Španjol. 

Održan 20. Memorijalni turnir UHDDR-a

Srijeda, 14 Studeni 2018

Ove godine je Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata podružnica Brodsko – posavske županije već na Stadionu Klasije održala svoj 20. tradicionalni Memorijalni malonogometni turnir. 

Povećanje neoporezivih primitaka za zaposlene

Utorak, 13 Studeni 2018

Odlične vijesti i za poslodvce ali i za sve zaposlene: povećavaju se neoporezivi primici i to tri puta od dosadašnjeg iznosa.

Manje administracije za uzgoj industrijske konoplje

Utorak, 13 Studeni 2018

Na dnevnom redu Hrvatskog sabora uskoro će se naći Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a u kojem je uvaženo višegodišnje zalaganje Ministarstva poljoprivrede za uklanjanje zapreka proizvodnji industrijske konoplje u Hrvatskoj.

Mit o Jasenovcu

Utorak, 13 Studeni 2018

Pastoralnom centru župe Gospe Brze Pomoći, jučer su predstavljeni knjiga i film "Mit o Jasenovcu" autora Romana Leljaka. 

Novi minimalni poraz Obrtničke škole Brod

Utorak, 13 Studeni 2018

Ponovno su stolnotenisači Obrtničke škole Brod odigrali neizvjestan i dugačak meč koji se igrao u svih 7 dvoboja.

Županija osniva IKT poduzetnički inkubator 'Incubotic'

Ponedjeljak, 12 Studeni 2018

Sektor informacijsko-komunikacijskih tehnologija jedno je od najvećih područja obuhvaćenih natječajima finaciranim sredstvima EU.

Krađe, prijevare i prometne nesreće

Ponedjeljak, 12 Studeni 2018

Na redovitoj konferenciji za medije PU brodsko-posavske javnosti su predstavljene aktivnosti tijekom proteklog vikenda, a koji su obilježile krađe, prijevare te ukupno 9 prometnih nesreća. 

Glazbena škola u koncertnom projektu "Bersiana"

Ponedjeljak, 12 Studeni 2018

Povodom proslave jubileja – deset godina postojanja srednje glazbene škole u Slavonskom Brodu, i dvostruke obljetnice – 145 godina od rođenja i 85 godina od smrti Blagoja Berse, u Slavonskom Brodu bit će održan koncertni projekt Bersiana.

Težak poraz Broda 035 od Vrgorca

Ponedjeljak, 12 Studeni 2018

Nakon Gimka Uspinjače malonogometaši Vrgorca druga su momčad koja je u ovoj sezoni Prve HMNL odnijela sva 3 boda iz Sportske dvorane Brod.

Stranica 1 od 573