Vijesti

U županiji četiri osobe oboljele od virusa zapadnog Nila

Petak, 21 Rujan 2018

Virus Zapadnog Nila, bolest koja se prenosi ubodom tigrastog komarca u Hrvatskoj je uzela 2 života, a 47 osoba je zasad zaraženo. 

Tehnička škola Slavonski Brod nositelj ERASMUS+ povelje

Petak, 21 Rujan 2018

Nakon što je nedavno dobila status Regionalnog centra kompetencija, Tehničkoj školi Slavonski Brod dodijeljeno je još jedno iznimno vrijedno priznanje. I to od Europske unije! 

Izložba "Zvjezdane godine brodske zborske glazbe"

Petak, 21 Rujan 2018

"Zvjezdane godine brodske zborske glazbe" – pod tim se imenom krije postav najnovije izložbe otvorene sinoć u Muzeju Brodskog Posavlja.

STK OŠB u istom sastavu u novu sezonu

Petak, 21 Rujan 2018

Do početka nove sezone stolnoteniske Superlige ostalo je još tjedan dana, dok će drugu godinu za redom u tom najjačem i najkvalitetnijem natjecanju i dalje biti Obrtnička škola Brod.

Pada nezaposlenost, no ipak manje radnika u sezoni

Četvrtak, 20 Rujan 2018

Novi podaci iz HZZ-a. Registrirana nezaposlenost manja no ikada, u slavonskobrodskoj ispostavi krajem kolovoza tako je bilo registrirano 6239 osoba, što je za 225 osoba manje nego u prethodnom mjesecu i čak 1500 manje nego u kolovozu 2017. godine. 

50 godina od prvog javnog spomenika u Vrpolju

Četvrtak, 20 Rujan 2018

Proširiti saznanja o vrijednosti baštine koju imamo, cilj je obilježavanja tradicionalnih Dana baštine. Kojima se prdružilo i Ministarstvo kulture, odnosno Konzervatorski odjel u Slavonskom Brodu koji je inicirao suradnju sa Spomen galerijom Ivana Meštrovića u Vrpolju. 

Uzgajivač Hrvoje Mužević vlasnik najljepšeg šteneta njemačke doge

Četvrtak, 20 Rujan 2018

Nakon brojnih nagrada i priznanja za vrhunske pse iz zajedničke uzgajivačnice Hrvoja Muževića iz Slavonskog Broda i Dajane Milinković iz Umaga prije tri dana stiglo je još jedno. 

Promjene u KK Slavonski Brod 1946

Četvrtak, 20 Rujan 2018

Pred Košarkaškim klubom Slavonski Brod 1946 je početak natjecanja za seniore u Drugoj ligi – istok, dok će u regionalna natjecanja i mlađe dobne skupine. 

Predano više od 1100 zahtjeva za subvencioniranje kredita

Srijeda, 19 Rujan 2018

Prošle godine brojka je bila 2.320. Toliko je naime odobreno i realizirano zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita. 

Tko je odgovoran za "fijasko" na Danu branitelja?

Srijeda, 19 Rujan 2018

Prošloga tjedna svečano je, po drugi put, obilježen Dan branitelja Brodsko-posavske županije. 

Akcija Crvenog križa u povodu tjedna borbe protiv TBC-a

Srijeda, 19 Rujan 2018

Da u svijetu još uvijek ima virusa tuberkuloze, potvrđuju i prošlogodišnji podaci koji govore o gotovo 10 i pol milijuna ljudi oboljelih od ove zarazne, ali danas izlječive bolesti. 

U PK Marsoniji rade s djecom s poteškoćama u razvoju

Srijeda, 19 Rujan 2018

U Plivačkom klubu Marsoniji imaju dvoje članova s poteškoćama u razvoju koji su već krenuli na svoja natjecanja.

Stranica 1 od 562