Naš tim

  1. Ivana Vrdoljak
  2. Olja Terzić
  3. Monika Bjelobrk
  4. Gabrijela Babić
  5. Ivana Imrešković
  6. Jasmina Galović
  7. Ivan Čalić
  8. Josip Šebalj
  9. Ratko Martinović
  10. Stjepan Šarić

Ivana Vrdoljak nakon studija komunikologije na Hrvatskim studijima u Zagrebu vraća se u rodni Sibinj a karijeru započinje u struci, odnosno u odjelu za odnose s javnošću. PR vode zamijenila je novinarstvom na SBTV-u gdje su do izražaja došle izvrsne komunikacijske i organizacijske vještine. Uvijek ima ideju za prilog, a nema terena kojeg se nije prihvatila. Svake srijede vodi emisiju o zdravstvu Bioritam, a viđamo je i regionalnim vijestima Regije aktualno.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olja Terzić od malih nogu znala je da želi biti novinarka pa je upis studija novinarstva bio logičan odabir fakulteta. Karijeru je započela na internetskom portalu, ali televizijsko novinarstvo se pokazalo kao veći izazov, ali i veće zadovoljstvo. Olja se specijalizirala za teške i ozbiljne teme, a poseban izazov bilo je praćenje migrantske krize i rada tranzitnog kampa u Slavonskom Brodu. Svakodnevni odlasci u kamp isplatili su se jer je tako nastao dokumentarni film Strah od nepoznatog koji je dobio nagradu publike na Festivalu Novih u Slavonskom Brodu, a montažer filma Hrvoje Wachter nagradu za najbolju montažu. Olja je i urednica emisije Ja sam budućnost (subotom u 18:30) koja ugošćuje mlade i talentirane ljude.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Monika Bjelobrk gotovo cijeli život je pred publikom, pa joj uloga voditeljice zabavnog programa savršeno leži. Bila je dio Športskog plesnog kluba Top Dance 17 godina, naprije kao natjecateljica a potom i kao trenerica. Navikla je na kamere od malih nogu, a prvo televizijsko iskustvo bilo joj je upravo na Slavonskobrodskoj televiziji kada je gostovala u emisiji Nedjeljom zajedno. Stručna specijalistica ekonomije iznimnih je organizacijski vještina, vječno nasmijana, a svoj optimizam širi na svoje televizijske kolege. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gabrijela Babić je karizmatična, ambiciozna mlada osoba koju krase razni talenti i vještine. 

Komunikativnost pokazuje u svojoj interakciji s ljudima te strah od javnih nastupa za nju ne postoji. Od plesnih koraka, pjevačkih angažmana pred mnogobrojnom publikom, šminkanja, crtanja, pisanja, sve do novinarskih i voditeljskih voda je put koji opisuje njezinu svestranost. Osim što je organizirani perfekcionist, njezina vedrina i snalažljivost su ono što se savršeno uklopilo u već dobro uigrani tim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ivana Imrešković jedno je od zaštitnih lica Slavonskobrodske televizija od samih početaka. Novinarstvo je oduvijek bio njezin san. Ekonomska škola i fakultet bili su samo usputna stanica do konačnog cilja - rada na televiziji. Ivana je jedan od nositelja informativnog programa u praćenju svih područja, objektivna i temeljita u istraživanju i obradi tema, a svoje je mjesto pronašla i u voditeljskoj ulozi u Dnevniku. Danas je urednica informativnog programa pa nove, mlade snage informativne redakcije prolaze kroz njezine ruke. Iako prijateljski raspoložena, od novinara, snimatelja i montažera zahtijeva znanje, kreativnost i snalažljivost u većinom nepredvidivom novinarskom životu. Rado obrađuje društvene teme poput problematike osoba s invaliditetom, socijalno ugroženih, zaštite životinja. Ipak najveća ljubav na televiziji joj je autorska emisija, tjednik koji prati kulturna događanja u gradu i županiji Brod kulture (srijedom u 21:10). 

 

 

 

 

 

 

 

Jasmina Galović je temeljita, pedantna i odgovorna, tipična horoskopska Ovčica koja obožava mačke. Kada si zada ciljeve, od njih ne odustaje lako. Obožava „muške" poslove po kući, nije joj strano korištenje svih vrsta alata za popravke, uživa uređujući svoj životni prostor, slušajući samo dobru glazbu i „lutajući" u dokumentarcima. Na malom ekranu se pojavila 2005. godine i od tada uređuje i vodi glazbenu emisiju Decibel (subotom u 14 sati), koja je nedavno "zaokružila" brojku od 600 emitiranja, a u kojoj ćete zasigurno uživati uz najbolju glazbu, za sve uzraste i sve ukuse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ivan Čalić započeo je svoj put u medijima 2011. godine na završnoj godini Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Nakon završetka studija 2013. počinje raditi kao novinar na Slavonskobrodskoj televiziji, a trenutačno je glavni i odgovorni urednik programa. Televiziju prati od malih nogu kada je petkom čekao povratak tate s posla kada je izlazio TV prilog dnevnih novina koji bi pročitao od prve do zadnje stranice. Danas gleda više filmova i serija nego što bi trebao, ali za dobar maraton uvijek se nađe vremena. Zato i ne čudi da je prvi voditeljski zadatak bio upravo emisija Veliko platno (petkom u 20:30 sati) koja prati sedmu umjetnost. Iako je kao urednik upoznat je sa svim temama, preferira zabavne emisije a gledatelji ga imaju priliku vidjeti u emisiji Svakodnevno (od ponedjeljak do petka u 18 sati) te u posebnim emisijama za Dan zdravlja i Dan srca.

 

 

 

 

 

 

 

 

Josip Šebalj sportski je novinar SBTV-a od samih početaka nastanka televizije te je sinonim za sport u gradu Slavonskom Brodu i Brodsko - posavskoj županiji. Nema vrste sporta koju naš sportski novinar nije obradio ili imao u programu bilo to kroz informativne emisije te u svojoj emisiji Sport plus (ponedjeljkom u 20:30). Šebalj je dugo u isključivo sportskom novinarstvu i to pune 22. godine. Iza njega je bogato iskustvo te je radeći na raznim pisanim ili elektronskim medijima izvještavao s područja cijele Hrvatske, dok je bilo i događaja u inozemstvu kao Europsko nogometno prvenstvo iz Austrije. Kroz svoju dosadašnju novinarsku karijeru radio je razgovore s brojnim poznatim imenima nema samo hrvatskog, već i svjetskog sporta poput Marca Van Bastena, Zvonimira Bobana, Davora Šukera, Roberta Prosinečkog,  Blanke Vlašić te Janice i Ivice Kostelić. Velika i neostvarena želja mu je upoznati i napraviti razgovor s njemu najdražim sportašem vozačem F1 Lewisom Hamiltonom. Za biti sportski novinar treba i aktivno sudjelovati u sportu, a Šebalj je cijeli život posvetio košarci. Njegova velika ljubav danas je cestovni biciklizam i kad nije na SBTV-u ili nekom sportskom događaju sve slobodno vrijeme uz obitelj provodi na biciklu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ratko Martinović bavi se novinarskim i spisateljskim poslom od 2007. godine, a u tom vremenu prošao je razne pozicije u samoj branši - od voditelja, novinara pa do urednika i autora podcasta. Paralelno je objavio dvije knjige (Svjetske misterije i tajne, Subliminalne poruke), treća mu je pred izlaskom (Društveni inženjering), te ima pripremljen i roman prvijenac (Kaleidoskop). Kako se nastojao bazirati na blogove i razgovore, autor je više desetaka intervjua s poznatim osobama iz svijeta i okolice. Klopku SBTV-a vodi protekle dvije godine svakog utorka u 20:30.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stjepan Šarić urednik je i voditelj središnjeg Dnevnika SBTV-a, jednom rječju lice kojem vjerujete. Ono što mnogi voditelji informativnih emisija vježbaju cijeli život,  da im vjerujete dok čitaju i najavljuju vijesti, Stjepan jednostavno ima. Svaka vijest koju on pročita i najavi zvuči kao najvažnija a upravo tako se odnosi i prema svakom zadatku koji mu se povjeri. Svakog četvrtka u Pressingu ugošćuje poznata lica iz politike i gospodarstva gdje goste pita ono što zanima naše gledatelje. Da nije zaposlen na televiziji sigurno bi bio putopisac jer obožava putovati i bilježiti kamerom svoje doživljaje ljudi i zemalja u kojima boravi. Stjepan je i vrstan glazbenik. Čovjek jednostavno svira čega god se dohvati a uz njegov svirku svojevremeno je pjevala i Severina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Slavonskobrodska Televizija

Mile Budaka 1

35000 Slavonski Brod

Tel.: 035/210-250

Fax: 035/410-920

E-mail: sbtv@sbtv.hr

Pratite nas